CNBC spør MicroStrategy CEO Hvorfor firmaet hans har så mye Bitcoin

Onsdag 26. november forklarte Michael J. Saylor, medstifter, styreleder og administrerende direktør i Nasdaq-børsnoterte business intelligence-selskap MicroStrategy Inc. (NASDAQ: MSTR) hvorfor firmaet hans HODLER så mye Bitcoin.

11. august kunngjorde MicroStrategy via en pressemelding at de hadde „kjøpt 21 454 bitcoins til en samlet kjøpesum på 250 millioner dollar“ for å bruke som en „primær egenkapitalreserve eiendel.“

Saylors siste kommentarer om Bitcoin kom under et intervju med Melissa Lee, programleder for CNBCs post-market show „Fast Money“.

Lee spurte først Saylor hvorfor han hadde bestemt seg for å investere selskapets kontanter i Bitcoin. Saylor svarte:

„Vel, historien her skyldes den raske utvidelsen av pengeforsyningen fra sentralbankene, kapitalkostnadene har tredoblet seg fra 5% til 15% det siste året, og hvis vi ser ut de neste fire årene, vil obligasjonen kuponger og EPS-vekstrater vil trenge å overstige den hindringen for å bevare rikdom.

„Vi hadde 500 millioner dollar i kontanter, men vi var nye for at vi skulle generere ytterligere 500 millioner dollar i kontanter, og vi innså at hvis vi holdt det kontant, ville det gå ned med 10–15% i året, og det gjorde jeg ikke Jeg vil ikke miste halvparten av det.

„Så, det som ikke er så godt forstått, er at Bitcoin er den beste sikre ressursreserven i verden akkurat nå, og den er konstruert for å være overlegen gull i alle aspekter. Så det er slik at mange forstår aktivahistorien til Bitcoin – det øker 100% hvert år det siste tiåret mer eller mindre.

“Det de ikke forstår er at Bitcoin er et monetært nettverk, og som et monetært nettverk er det i stand til å lagre og kanalisere energi over tid uten strømtap. Så vi ble veldig begeistret for denne ideen, og vi så det som en løsning for verdiproblemet, ikke bare for 300 billioner dollar kapital i verden, men for de 7,5 milliarder menneskene på planeten, og så ganske overbevisende.“

Lee ønsket da å vite om MicroStrategy i dag er et programvareselskap eller et Bitcoin hedgefond, dvs. hvorfor gidder MicroStrategy å fortsette med business intelligence-programvarevirksomheten hvis han virkelig tror at prisen på Bitcoin vil fortsette å øke 100% årlig .

Saylor svarte:

„Vel, først og fremst, vi har et programvareselskap som genererer kontanter, men hvis vi bare feide kontantene i fiat-valuta og den avviklet 15% i året, ville vi miste like mye på balansen som vi genererte fra P&L.

“Så det ga ikke mening. På den annen side hadde de tradisjonelle bekymringene om Bitcoin vært at det kan bli hacket, det kan bli kopiert, det kan være forbudt, og etter et tiår har det ikke blitt hacket, ingen klarte å kopiere det, [det] kommer ikke til å bli forbudt. Så selv om folk ser på det som ustabilt, er det ustabilt kanskje i det første tiåret; det neste tiåret fremover ser det ikke ut til å være så ustabilt.

„Det ser faktisk ut til at det dukker opp som den primære reservekapitalen for folk som leter etter en måte å unngå den store monetære inflasjonen.“

Lee ønsket da å vite om det ikke var fornuftig at MicroStrategy “for porteføljestyringsformål” var mer konservativ ved å trimme størrelsen på BTC-posisjonen.

Saylor sa:

“Vel, heldigvis, vi elsker business intelligence-virksomheten, og vi ønsker å være i den, men vi ønsker ikke å avkapitalisere selskapet ved å trekke statskassen vår til null, og vi vil ikke la statskassen bli svekket med 10–20% i året heller; så vi må gjøre noe.

„Jeg tror at når investorer begynner å forstå Bitcoin-historien, vil de migrere kapitalen sin i Bitcoin-nettverket, og det vil skape en god syklus av adopsjon etterfulgt av prisøkning etterfulgt av verdiforbedring fulgt av teknologiintegrasjon fra selskaper som Square og PayPal. Det blir Apple og Google om kort tid. Det vil føre til mer adopsjon, og det betyr at du virkelig vil koble selskapet ditt til Bitcoin monetary. “

Lee gikk deretter tilbake til et av hennes tidligere spørsmål og spurte Saylor igjen om MicroStrategy er et programvareselskap eller et Bitcoin hedgefond.

Saylor svarte:

”Vår P&L er et programvareselskap, og vi selger verdens beste business intelligence-programvare. Balansen vår er ikke lenger investert i dollar; balansen vår er investert i BTC fordi vi mener det er den beste reservekapitalen vi kan velge i verden. „

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.