Bitcoin stort $900 in uren: Global Market Cap Verliezen $35 Miljarden

Bitcoin maakte vandaag een opmerkelijke crash mee, na een verlies van bijna $900 in uren. Het zendt echter gemengde signalen uit omdat het bullish sentiment nog lang niet voorbij is.

8 december was een slechte dag voor Bitcoin. De grootste cryptocurrency ter wereld in termen van marktkapitalisatie ging kapot en verloor alle winst die het sinds 29 november 2020 had gemaakt.

In de afgelopen dagen werd de $19.000 lijn een soort oorlogsgebied

In de afgelopen dagen werd de $19.000 lijn een soort oorlogsgebied, waarbij de bitcoin op en neer ging, zonder duidelijke dominantie van stieren of beren.

Maar op 8 december 2020 veranderde de situatie. Om 6 uur ’s ochtends UTC, had BTC een snelle dip van $19.299 tot $18.798 in slechts 3 uur, met een dieptepunt van $18.680. BTC slaagde er niet in om de rest van de dag van de uitval te herstellen, hoewel het er wel in slaagde om stabiel te blijven tijdens de volgende uren.

Maar de beren waren nauwelijks aan het uitrusten en om 22:00 UTC leverden ze hun laatste klap op, waarbij ze de prijs van $18.771 helemaal naar beneden dumpten tot $18.340 in minder dan een uur. De volgende twee uur bracht de prijs omlaag naar $18.138. Daarna wist de prijs een beetje te corrigeren.

Op het moment van schrijven van dit artikel handelt Bitcoin tegen $18275 voor een 24-uursverlies van 4,68%.

De crash van Bitcoin was een belangrijke klap voor de crypto-markten. In slechts één dag verloor de wereldwijde marktkapitalisatie $35,14 miljard, waarvan $19,1 miljard alleen al van Bitcoin.

Daghandelaren moeten voorzichtig zijn als de grafieken gemengde signalen tonen

Het ziet er niet goed uit voor scalpers en dagjesmensen. De token ligt onder de lijnen van de Exponentiële Gemiddelden die gebruikt worden om kortetermijntrends te bepalen – met andere woorden, de huidige prijs is lager dan de verwachte prijs – en de MACD geeft nog steeds een bearish signaal.

Echter, tijdens de laatste paar uur slaagde de prijs van Bitcoin erin zich een beetje te herstellen en steeg van een dieptepunt van $18005 naar bijna $18.300 vandaag. De scherpe daling van de prijzen liet de RSI ook zakken naar niveaus die vergelijkbaar zijn met die van november 2020 toen een scherpe daling werd gevolgd door een aanzienlijke Bullrun, waarbij BTC in dagen van $16.000 naar ATH ging.

Zo’n lage RSI kan wijzen op een grote oververkoop, mogelijk als gevolg van FUD, een paniekaanval of veel stop-loss orders die automatisch worden geactiveerd. Als dit het geval is, zouden degenen die Bitcoin goedkoop hebben gekocht later – in theorie althans – kunnen beginnen met een piek.

Bitcoin Hodlers kunnen rustig blijven… Voorlopig

Dus, swing traders, hodlers, en degenen die werken in meer uitgebreide tijdsbestekken kunnen nog steeds rustig blijven. Grafieken tonen nog steeds een bitcoin op een bullish channel, met een evenwichtige RSI (wat betekent dat er geen duidelijke dominantie van stieren of beren is).

Bitcoin zou verder moeten gaan dan 18.495 dollar om in het bullish channel te blijven dat eind september begon. Als het genoeg vaart krijgt om weer op de rails te komen, kan er een nieuwe ATH in het verschiet liggen.

Als het mislukt, zou het zelfs kunnen dalen tot 15.600 dollar en het langzame maar stijgende kanaal kunnen heroveren dat het al in maart, vlak na de pandemische crash, was begonnen. Deze bullish trend werd meer uitgesproken met de aankondigingen van Square, PayPal en MicroStrategy, samen met belangrijke erkenning van analisten, instellingen en overheden.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.