Singapore: Carpooling App Ryde stelt klanten in staat om te betalen met Bitcoin

Betaal voor Ritten met Bitcoin

Vanaf volgende week kunnen Ryde-gebruikers in Singapore hun woon-werkverkeer betalen via Bitcoin. Per bron die dicht bij de zaak ligt, zullen klanten nu BTC kunnen opslaan en converteren naar Ryde’s native digitale token RydeCoin met nul transactiekosten.

Ryde-klanten kunnen hun geld opslaan in de digitale portemonnee van de app – RydePay. Klanten kunnen de portemonnee gebruiken om Bitcoin Profit om te zetten in RydeCoin om hun saldo aan te vullen en hun ritten te betalen. Met name zal de conversie gebeuren op de markt, zodat er geen discrepantie is in de Bitcoin-koers die wordt overwogen voor de conversie van fondsen in RydeCoin.

Volgens het rapport is RydeCoin momenteel gekoppeld aan de Singaporese dollar en kunnen klanten tot een maximum van 700 dollar in Bitcoin per keer herladen om de ritten te betalen. Het carpoolingbedrijf beweert dat het ’s werelds eerste en enige digitale valutaportefeuille is die gebruikers in staat stelt te betalen voor ritten via de eerste cryptokaart via de e-wallet. Het bedrijf is bezig met de introductie van ondersteuning voor verschillende andere cryptocurrency’s in de toekomst.

Terence Zou, CEO van Ryde, vertelde Coindesk over de ontwikkeling:

Ik heb de ontwikkelingen van deze specifieke ruimte in de gaten gehouden en ik ben in toenemende mate optimistisch over de vooruitzichten van cryptocurrency en het gebruik ervan,

Toevoegen:

Singaporezen hebben bitcoin, maar het gebruik van bitcoin in Singapore is beperkt. We kunnen bitcoin kopen bij sommige pinautomaten en via crypto-omruilingen, maar niet veel handelaren accepteren het.

Zou voegde eraan toe dat hoewel het bedrijf al bezig was met de integratie van crypto-functies in zijn app in 2019, de COVID-19 pandemie de zaken in dat opzicht heeft versneld. Hij zei dat in 2019, bijna 60% van de Singaporezen de voorkeur gaf aan contante transacties. Dit cijfer zou nu echter veel lager kunnen liggen door de toegenomen voorkeur voor transacties zonder contant geld als gevolg van het zeer besmettelijke coronavirus.

Singapore Actief omarmen van Crypto

In tegenstelling tot twee andere grote Aziatische economieën zoals China en India, die lijken te oscilleren op hun houding ten opzichte van cryptocurrencies, heeft Singapore consequent een ontvankelijke benadering getoond ten opzichte van digitale valuta.

Zals BTCManager op 20 april 2020 meldde, had de Internal Revenue Authority of Singapore (IRAS) nieuwe richtlijnen voor cryptocijfers gepubliceerd, die een belastingvrijstelling voor harde vorken en luchtdruppels aangeven.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.